Såpa altan och trall med Sunda Trallsåpa

Funderar du på att såpa trallen i vår? Här hittar du allt du behöver veta om att såpa behandling för altan eller trätrallen. Vad är skillnaden på oljad och såpad altan? Vilka fördelar finns med trallsåpa? Hur såpar man trallen? Vi hjälper dig komma igång med att behandla altan med såpa på bästa sätt.

Varför ska man behandla trallen med såpa?

  • Trallsåpa lämnar en len och mjuk yta på träet
  • Ger en varmgrå finish som förstärks vid varje behandling
  • Lättare att hålla ren än en oljad altan eller trall
  • Drar inte åt sig lika mycket pollen och föroreningar
  • Lätt att applicera med hjälp av en hink och skurborste

Guide

Så behandlar du altan med såpa

Läs vår kompletta guide hur du går tillväga för att få önskvärt resultat med trallsåpa.

Läs guide

Vanliga frågor om såpa altan och trall.

Varför ska man använda såpa istället för att olja altan?

Det finns flera fördelar med att behandla altan med Trallsåpa. En överfettad såpa ger en len och mjuk yta som är skön att gå på, den får även en varmgrå färg över tid som många uppskattar. En oljad trall upplevs ofta fet och kan vara lite blank. En såpskurad altan drar inte åt sig lika mycket pollen och föroreningar som en oljad altan gör tack vare den lena ytan.

Vilken såpa ska jag använda till altan?

Det viktigaste är att du använder en överfettad såpa för att inte torka ut träet. Det finns såpa utformad för just ytbehandling av trall som har ett överskott av fett, nämligen Trallsåpa.

Vad är en överfettad såpa?

En överfettad såpa är en såpa som har ett överskott av fett som krävs för att inte torka ut träet. En vanlig såpa från dagligvaruhandeln är inte överfettad och torka ut altanen.

Hur såpar man altanen?

Vad roligt att du vill komma igång. Vi har skrivit en komplett guide hur du enkelt går tillväga. Läs vår guide här.

Hur ofta ska man såpa altan?

I regel räcker det att behandla med såpa en gång per säsong. Men det beror på skick och om altanen ligger i ett utsatt läge, utsätts exempelvis altanen extremt mycket sol kan du behöva upprepa behandlingen om du vill ha samma resultat som när den är nybehandlad.

Kan jag såpa tryckimpregnerad virke?

Absolut! Tryckimpregneringen påverkar inte din behandling med såpa. Ytan kommer upplevas len och mjuk samt beroende på tidigare behandling få en varmgrå finish över tid.

1 av 3