Är flytande eller pulver tvättmedel bäst?

Det råder onekligen skilda åsikter om flytande tvättmedel eller pulver när man tvättar. För att kunna göra ett det bästa beslutet för dig och din familj, är det bra att ha all fakta innan du bestämmer dig för flytande tvättmedel eller pulver.

Fördelar med flytande tvättmedel

Fungerar utmärkt som fläckborttagningsmedel.

Lätt att hålla doseringsfacket rent. Flytande tvättmedel rinner lättare bort och gör det lättare att hålla facket rent från smuts och tvättmedelsrester.

En självklarhet vid självdoserande tvättmaskiner.

Fördelar med pulvertvättmedel

Vanligtvis fler tvättar per förpackning. En förpackning pulver rymmer mer än en förpackning flytande tvättmedel och får därför ut fler tvättar per förpackning när du använder pulver.

Det blir renare vittvätt. Visste du att det inte finns flytande tvättmedel med blekmedel? Här är pulver ett vinnande koncept för att hålla vita plagg fortsatt vita och rena.

Visst du att den vanligaste anledningen att man byter till flytande tvättmedel från pulver är att det ofta bildas klumpar i tvättmedelsfacket. Detta är för att tvättmedlet du köper i butik innehåller zeoliter som mjukgör vattnet men ger tyvärr bieffekten att klumpa pulvret, speciellt vid överdosering. Om du använder zeolitfria tvättmedel tar du bort risken för fuktiga klumpar i tvättmedelsfacket och dessutom behövs inte zeoliterna för att 80% av Sveriges befolkning har redan mjukt vatten.

Tillbaka till blogg

Produkter relaterade till guide